Kaos’un İçinden Çıkmak
Yaşamınızda “kaos” olarak tanımladığınız alana bir bakın. Önce onunla ilgili düşünceleri, duyguları, enerjisini algılayın… Gözünüzün önüne arapsaçı gibi tuhaf şekiller, üzerinize almak istemediğiniz renkler, alanınızda yükselen duvarlar belirebilir.
Ortaya çıkan her şeyi yıkıp yaratımlarını iptal edelim mi; POC & POD
Kendinize şunu sorun: Yaşamımda “karışıklık ve sıkışıklık” yaratmakla ilgili neyi seviyorum?
Birçok insan bu soru karşısında karışıklık ya da sıkışıklık yaratmayı neden seviyim ki der. Yaşamınızda aynı şeyi sürekli yaratıyorsanız ondan bir kazancınız vardır. Şöyle düşünün; sevmediğiniz bir yemek var; sürekli gidip onu yer misiniz? Sevmediğiniz yemeği tekrar tekrar gidip yemezsiniz. Sevdiğiniz yemeği tercih edersiniz.
O zaman neden sizi rahatsız ettiğini düşündüğünüz karışık ve sıkışık durumu hayatınızda yaratmaya devam ediyorsunuz?
Çünkü onun sizin hayatınıza bir katkısı var. Karışık ve sıkışık ruh halinde olmanız sizi bir şeyleri yapmaktan veya bir şeyleri olmaktan kurtarıyor. Yapmak istemediğiniz bir şeyler için geçerli bir mazeret oluyor. Mevcut durumdan bir kazancınız var. Buna psikolojide ikincil kazanç deniyor.
Örneği sigara içmek sağlığa zararlı olmasına rağmen insanlar onu içmeye devam ediyor. Çünkü kişiler o sigarayı hayatlarındaki birçok durum için psikolojik rahatlatıcı bir şey olarak kodlamışlardır.
Mevcut durumu bilinçli aklınızla ret edebilirsiniz ama ikincil kazançlar çoğunlukla bilinçaltınızın yaratımıdır. Bilinçli aklınızla oradaki şeyi değiştirmek konuyu çözmez. Aynen sigara örneğindeki gibi insanlar bilinçaltındaki bağlantıları çözmeden bilinçli aklı ile sigarayı bırakmak istediklerinde yeniden başlıyorlar.
Gerçek, Yaşamınızda “karışıklık ve sıkışıklık” yaratmakla ilgili neyi seviyorsunuz?
Bu durumda olmanın size sağladığı kazanç ne?
Bu durumda olmak sizi neyi yapmaktan, neyi olmaktan alıkoyuyor?
Ya da yapmak istemediğiniz veya yapmadığınız ne için mazeret oluyor?
Ortaya çıkan her şeyi POC& POD
Birçok insan yapacak daha iyi bir şey bulamadığı veya bir şeylerden kaçınmak için kendini meşgul edecek durumlar yaratır. Veya kendini anlamlandırmak bir şey yapabildiğini veya problemleri kolaylıkla çözebildiğini göstermek için sorunlar yaratıyor.
Bir “problem çözücü” olmaya çalışmanızın değeri nedir? (Eğer kendinize ben bir “problem çözücü”yüm diyorsanız, her zaman çözecek bir sorun yaratmanız gerekir!)
Bununla ilgili ortaya çıkan her şeyi POC& POD
Gerçek yaşamınızda sorun olarak yarattığınız şeylere tutunmayı bıraksaydınız ne yapmak ne olmak zorunda kalırdınız?
Yaşamınızda düşünecek soruna sahip olmasaydınız neyi düşünmek zorunda kalırdınız?
Bu şeyleri düşünmekle ilgili sizi rahatsız eden şeyler neler?
Bununla ilgili ortaya çıkan her şeyi POC& POD
Ortaya çıkan sıkışık enerjiyi temizleyene soruları sormaya kadar devam edin.
Kaçındığınız şeyi yeniden nasıl tanımlarsanız onun sizin için kabul edilebilir olabileceğine bakın. Mevcut durumu, kabul edilebilir şekilde ne kadar esnetebilirsiniz? Bunu sorun.
Onu yeniden çerçeveleyin. Zihniniz muazzam bir alettir. İstediğiniz her şeyi başka bir şeyle kolaylıkla ve binlerce yolla bağlantılayabilir. Olan bir şeyi sizin için bir felaket işareti olarak ta görmenizi sağlayabilirken aynı zamanda onu iyi bir şey ya da hediye olarak ta görmemizi sağlayabilir. Bu tamamen sizin zihninize neyi yaratmasını söylemenizle alakalı bir şeydir.
Zihninizin sizin için neyi yaratmasını istersiniz?
“Bu durumun benim için hediyesi ne?” diye sorduğunuzda zihniniz size hediye olarak anlamlandırabileceğiniz işaretler yaratır.
Farkındalığınıza güvenin ve bol sorun;
“Yaşamıma hizmet edecek, yaşamımı hayallerimin ötesinde kolaylaştıracak ve neşeyle dolduracak buradaki hediye nedir?”
Bundan daha iyi nasıl olur?
Başka neler mümkün?
Halis ŞAHİNER
Kontrol Sende Kitabım için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız
Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabım İçin lütfen aşağıdaki linke tıklayınız